Frizura

Fizura és hajak

Hajpakolások otthon

1218351861 69 Hajpakolások otthon

Ahhoz, hogy hajunk szépen csillogjon, kellemes tapintású, könnyen fésülhető és formázható legyen, kívülről – belülről ápolnunk kell. A megfelelő életmód, az egészséges, vitamindús és kiegyensúlyozott táplálkozás mellett számos külső segítséget nyújthatunk a haj számára.
Íme néhány természetes tipp otthonra, amelyek segítenek a haj táplálásában, gondozásában:

592 Hajpakolások otthon

méz

Mézes hajpakolás
Hajmosás után kenjük be mézzel a hajunkat, tegyünk rá fóliát, majd fedjük le törülközővel. 15 perc múlva öblítsük le. Az öblítést sörrel, vagy sörrel kevert vízzel is végezhetjük.

kamillab Hajpakolások otthon

kamilla

Élesztő és kamilla
Keverjünk össze 1 dkg élesztőt 1 evőkanál frissen főzött, langyos kamillateával. A pépet adjuk hozzá 2 tojás felvert habjához. Vigyük fel és finoman masszírozzuk a fejbőrbe, majd 20 perc múlva leöblíthetjük. Zsíros hajra ajánlott.
Élesztős hajpakolás
Egy evőkanálnyi élesztőt keverjünk el egy kevés vízzel. Vigyük fel a hajra, majd 15 perc múlva alaposan öblítsük le. A haj könnyen fésülhető lesz tőle.

tojas torott Hajpakolások otthon

tojás

Tojás és méz
Egy tojássárgájához keverjünk 2-3 evőkanál mézet. Vigyük fel a frissen mosott hajra, és fedjük le, majd egy óra múlva öblítsük ki. Fürdősapkával akár egész éjszakára fennmaradhat a pakolás. Reggelre azonban iktassuk be, hogy hajat is kell mosnunk. Nagyon száraz hajra ajánlott.

uborka Hajpakolások otthon

uborka

Uborka, tojás és méz
Keverjünk össze 3 evőkanál uborkalét 1 kávéskanál mézzel és 2 tojássárgájával. Adjunk hozzá 1 evőkanál olajat. Vigyük fel a hajunkra, tegyünk rá fóliát, és fedjük le törülközővel. Fél óra múlva alaposan öblítsük le.

banan Hajpakolások otthon

banán

Avokádó és banán
Pépesítsünk össze fél banánt és fél avokádót. Adjunk hozzá 1 evőkanál natúr joghurtot és 1 evőkanál olívaolajat. Hajmosás után vigyük fel a hajra, tegyünk rá fóliát, törülközőt, és fél óráig hagyjuk hatni, öblítsük le, vagy samponos vízzel mossuk át.

avokado Hajpakolások otthon

avokádó

Avokádó és majonéz
Pépesítsünk össze egy meghámozott, fél avokádót. Adjunk hozzá fél evőkanál majonézt. Vigyük fel a hajunkra a pakolást, majd 20 perc elteltével öblítsük ki. Ha szükséges, samponnal is mossunk hajat. Intenzív pakolás, normál hajra.
Tojásos hajpakolás
Két egész tojást verjünk fel, és tegyük a hajunkra. Húsz perc elteltével alaposan öblítsük ki a hajszálak közül.

forrás: www.maszol.ro

http://www.eletforma.hu/otthon/hajpakolasok_otthon.html

Frizura bejegyzés adatai

Dátum
2009 november 11.

Frizura cikk beküldő
Admin2

Frizura kategória

Cimkék

Hozzászólok