Frizura

Fizura és hajak

Kerülje el a kopaszodást! – egy mesterfodrász tanácsai

t%C3%A9li%20sapka Kerülje el a kopaszodást!   egy mesterfodrász tanácsaiJön a hideg és az örökdilemma: frizura vagy sapka? Hajhagymáinkat védjük, vagy inkább legyünk hiúak? A választ Gellei András mesterfodrásztól kaptuk meg.

- Természetesen hordjunk fejfedőt a hidegben, különben fejbőrünk könnyen korpásodhat, az arc- és homloküreggyulladásról nem is beszélve, ami – mint minden gyulladás -, végleges hajhulláshoz vezethet – mondta Gellei András. Nem mindegy azonban, milyen az a sapka és az sem, hogy mikor viseljük. Amikor csak a széltől kell óvni fejünket, akkor legyen könnyű és természetes anyagú, hogy a fejbőrünk ne izzadjon, tudjon lélegezni. Erre oda kell figyelni a téli meleg sapkánál is! Ha fűtött helységben tartózkodunk, vegyük le. Ez okozta régen a katonaságnál is a problémát, hiszen nem csak a szabadban, de zárt térben is kellett viselni, aminek ráadásul az anyaga sem volt a legegészségesebb, ezért a fejbőr nem tudott szellőzni. Ez vezetett gyakran hajhulláshoz.

A fejfedő nem feltétlenül teszi tönkre a frizurát – folytatta a mesterfodrász. – Ha a haj precízen van formára vágva, akkor csak át kell fésülni, és beáll eredeti formájára. Baj akkor van, ha a vágásra nem fektet a fodrász elég hangsúlyt, hanem mindenféle más trükkel, például tupírozással formálja a frizurát. Gellei András Fehérváron nemrég megnyitott, hajvágásra szakosodott szalonjában a fodrászoknak erre speciális technikájuk van. – Fejfedőknél gondosan válasszuk ki a célnak legmegfelelőbbet – kapjuk a következő tanácsot. Nagyon fontos, hogy sapka alá ne lakkozzuk a hajat, mert így még jobban lezárjuk a fejbőrt. Ez vonakozik a férfiaknál a hajzselé használatára is.
Szerző: J. Mező Éva

forrás: http://fmh.hu/eletmodi/20091102_kopaszodast_is_okozhat_a_hideg#s=rss

Frizura bejegyzés adatai

Dátum
2009 november 5.

Frizura cikk beküldő
Admin2

Frizura kategória

Cimkék

Hozzászólok