Frizura

Fizura és hajak

Legyen a hajad káprázatosan fényes!

 Legyen a hajad káprázatosan fényes!Sörényed csillogása elsősorban a sima hajszálakon múlik, hiszen minél egyenletesebb a felhám, annál több fényt ver vissza. De ha sérült, a fényt elnyelik a haj felszínén lévő repedések, emiatt a frizurád fénytelennek, sprődnek tűnhet. Eláruljuk, hogy küszöböld ki ezt, ha egyenes a hajad, vagy ha göndör fürtökkel áldott meg a sors.Egyenes haj
Mélytisztítás: Hetente egyszer használj mélytisztító sampont, hogy eltávolíts minden zsíros szennyeződést a haj felszínéről, ezeknek a termékeknek az a különlegességük, hogy a haj szerkezetét belülről táplálják. A sampont csak a haj tövéhez vidd fel, habosítsd fel, aztán alaposan öblítsd ki. Ezzel a hajad maximálisan megtisztul, viszont a tincsek nem száradnak ki. Az öblítést hideg vízzel fejezd be, hogy a felhám kisimuljon.

Előkészítés: A hajat törölközővel szárítgasd, aztán alkalmazz hajfényesítő balzsamot. Szaladj át vele a tincseken egy szoros fogú fésűvel. Ez „kitölti” a felszínen lévő repedéseket, ezzel biztosítod azt is, hogy szárításkor a forró levegő nem von el még több nedvességet a szálakból, így elkerülhetővé válik, hogy a haj száraz és fakó legyen. Permetezz a fürtökre közepes tartást adó formázó spray-t, hogy megfelelő legyen a hajad tömege.

Formázás: Hajtsd le a fejed, így a meleg levegő lefelé áramlik, miközben szárítod a hajad, és elsimítod a repedéseket, a haj fényesebb lesz. A végén hideg levegővel zárd a műveletet. Ha megszáradt, a hajad végét dörzsöld be öblítést nem igénylő balzsammal, így nem fognak az alsó tincsek össze-vissza állni. Végezetül spriccelj hajfény spray-t egy hajkefére, és fuss át vele a hajadon.

Göndör vagy hullámos haj

Hidratálj: Használj hidratáló sampont és kondicionálót, amelyek táplálják a tincseket, így jobban ragyognak majd. A hidratálás ezenkívül extra tartást ad a hajnak, valamint általa megelőzhető, hogy a hajszín megfakuljon.

Előkészítés: A formázás előtt vigyél fel a hajadra göndörítő krémet, de olyat válassz, amely kifejezetten fényt adó termék, ezzel kiküszöbölheted a repedéseket is, és a sörényed szebben fog ragyogni. Széles fogú fésű segítségével könnyebben eloszlathatod a hajad egészén.

Formázás: Csavarj néhány centis fürtöket az ujjad köré, formálj belőlük egyedi tincseket. Szárítsd a hajad diffúzor hajszárítóval, vagy engedd, hogy a szabad levegőn száradjon meg a hajkoronád, ezzel csökkented a meleg levegő által okozott károkat. Ha a loknik megszáradtak, fecskendezz hajfény spray-t rájuk.

Házi készítésű tipp minden hajtípusra

Keverj össze egy tálkában két evőkanál almaecetet vagy egy csipetnyi szódabikarbónát a kedvenc samponoddal, de most csak negyedannyi kell belőle, mint amennyit általában fel szoktál vinni a hajadra. Ezt a keveréket hetente egyszer vetheted be a fényes haj érdekében. Egy kicsit hagyd rajta, majd öblítsd ki, és bármelyik plusz összetevőt is válaszd, a hajad káprázatosan fog ragyogni.
Kovács Orsi

forrás:

http://www.cosmopolitan.hu/rw_cikk/szepseg/haj/legyen_a_hajad_kaprazatosan_fenyes_

Frizura bejegyzés adatai

Dátum
2009 december 10.

Frizura cikk beküldő
Admin2

Frizura kategória

Cimkék

Hozzászólok