Frizura

Fizura és hajak

Visszatértek a tüzes vörösek

voros6 Visszatértek a tüzes vörösek

tüzes vörös

Elég, ha változik az évszak, máris arra gondol a legtöbb nő, hogy változtatna a hajszínén. Válás, szerelmi csalódás után sokan a fodrászüzletben kezdenek új életet, vagy csak a kíváncsiság hajtja őket, hogy megismerjék magukat feketén, vörösen, szőkén.

Haj és vérmérséklet

A hajszín változtatásánál figyelembe kell vennünk a bőrünk árnyalatát, a szemünk színét, hiszen vannak olyan tónusok, amelyekbe nem is érdemes belevágnunk. Habitusunk sem elhanyagolandó szempont a festés előtt, hiszen ha feltűnő színt választunk, de visszahúzódó a természetünk, nem valószínű, hogy kényelmesen érezzük majd magunkat.

Aki az aktuális trendek alapján szeretne hajszínt választani, annak befolyásoló tényező lehet, hogy az idei irányzatokban leginkább a vörösek tűnnek fel.  Olyan, mintha az őszi avar színei a hajakon is megjelennének, a narancsos, rezes tónusokban. A  vörös a világos bőrűek ideális hajszíne, hiszen náluk természetesebbnek hat, kiemeli a zöld és kék szemeket, a szeplőket és a fehér arcbőrt. Néha persze pont az ellenkezője a cél, nem a természetesség. A feltűnő, vörös árnyalatok  a jól átgondolt és aprólékosan szerkesztett vágásokhoz illenek.

Divat a hollywoodi díva frizura

Azoknak, akik meleg, barátságos, de korszerű stílusra vágynak, azok a csokoládé árnyalataival próbálkozzanak. Arany melírokkal, fényhatásokkal, világosabb mandulaszínnel kiegészítve főleg a hosszú, hullámos hajaknál érhető el látványos hatás. A laza hullámok  romantikus hangulatot adnak a frizuráknak.

A szőke a nőies, feltűnésre vágyó nők hajszíne, bár divatos az a középszőke árnyalat is, amely finoman keretezi az arcvonásokat. A szőke lehet bájos, lehet elegáns, és hollywood-i, de fontos, hogy legyen tömege  és fénye a hajnak. Akik nem merik a szőkét, de világosítani akarnak a hajuk árnyalatán, azoknak világosbarna vagy vöröses szőke, kevésbé feltűnő, könnyű viselni.

A kétszínű hajak és szélsőségek

A másik nehéz árnyalat a hollófekete, mert  túl komor és öregítheti is az arcot, Pedig szinte minden szemszínhez jól áll. Különlegesen hideg, távolságtartó megjelenést ad a kék szemű nöknek, de talán pont ettől olyan szexi. A fekete haj szintén sokkal modernebb, ha rövid, aszimmetrikus frizurával viseljük.

Idén divat a két különböző színűre festett haj, igaz már tavaly is teret kapott ez az irányzat. Nehéz stílusosan viselni ezt a frizurát, és sajnos legtöbbször olyanok vágnak bele, akiknek ez nem is megy. A keményebb, rockosabb kinézet tökéletes kiegészítője egy vörös és padlizsán, vagy egy szőke és fekete haj, főleg rövid és szerkesztett és aszimmetrikus vágásokhoz. Sokak szerint ez biztosan közönséges, pedig igenis hordható lehet  akár elegánsan és finoman is.

forrás:

http://divany.hu/Trend/visszatertek-a-tuzes-vorosek

Frizura bejegyzés adatai

Dátum
2009 november 21.

Frizura cikk beküldő
Admin2

Frizura kategória

Cimkék

Hozzászólok