Frizura

Fizura és hajak

A rövid frizura

short hairstyles of jessica alba A rövid frizura

Jessica Alba

A héten bemutatásra kerültek 2010 legújabb frizuratrendjei, amelyek most sem nélkülözik a modern korra jellemző vonásokat: a női haj idén legyen rövid, könnyen kezelhető és extravagáns. Persze, ez a vonal nem kötelező, a tavalyi oroszlán sörényt kedvelők közül nem valószínű, hogy nagy százalék fog megszabadulni sörényétől, viszont, aki a vágatás drasztikus merényletén vacilál, érdemes figyelembe vennie néhány tudnivalót.
A múlt században a nők elkezdtek férfiak számára gyártott ruhaneműket viselni, megjelentek a nadrágba, ingbe bújt hölgyek az utcákon, majd a frizurában sem akartak lemaradni, így levágatták hajukat. A nők ez utóbbit annyira praktikusnak találták, hogy azóta is hódít a rövid haj. A hosszú fürtök rendkívül nőiesek, elegánsak, számtalan eredeti hajköltemény alapjául szolgálnak, könnyen variálhatók, ezzel szemben a rövid haj még mindig egy kicsit a modernt jelképezi.

A rövid haj merészséget, dinamizmust tükröz. Praktikus, könnyedén igazítható bármilyen arcformához. A fodrászok szerint minden olyan frizura, amely nem ér vállunkig, fiatalítja az embert. Ha félünk levágatni hosszú hajunkat, akkor nem kell egyből a nagyon rövidet választanunk, hanem fokozatosan változtassunk a hosszán. Először próbálkozzunk a vállig érő hajjal, majd ha megtetszett, lehet tovább kurtítani a hajat.

A rövid frizura kellemesebb viselet nyáron, rövidebb ideig tart a hajmosás is. Egyes fodrászok szerint a rövid hajat érdemes gyakrabban megmosni, mert a frizurakészítéshez jóval több hajformázó terméket használunk, így a szennyeződések könnyebben lerakódnak a hajra. Ha a napi hajmosás mellett döntünk, válasszunk mindennapi használatra szánt sampont. Amennyiben naponta mosunk hajat, elegendő az egyszeri samponozás viszonylag kevés samponnal.

A rövid haj másik előnye, hogy könnyebb egészségesen tartani a gyakori vágás miatt. Formázásához a legjobb a hajfixáló hab, amely a formán kívül tartást is kölcsönöz a hajnak, dúsítja. A hajhabot ne közvetlenül a hajra fújjuk, hanem először a kezünkre, majd oszlassuk szét hajunkon. Ha nagyon gyenge szálú, vékony a hajunk használjunk inkább hajzselét.

Amiben érdemes mértéktartónak lennünk, az a wax használata, ugyanis a túl nagy mennyiséggel inkább zsíros, mint trendi frizurát gyúrhatunk. A hajlakk már tavaly sem tartozott a frizurakészítés eszközei közé, így ezt idén is érdemes kerülni (egyszerűen nem hagyja lélegezni a hajszálakat, és idővel a kihullásukhoz vezet). A festett, rövid hajat is lássuk el minden héten egy pihentető pakolással, amely megnyugtatja a fejbőrt.

forrás: http://www.holgyforum.hu/szepsegapolas.asp?NewsId=41199

Frizura bejegyzés adatai

Dátum
2010 március 7.

Frizura cikk beküldő
Admin2

Frizura kategória

Cimkék

Hozzászólok